Jenguk iklan kat sini

Rabu, November 23, 2011

CINTA.. PILIHAN atau KESEMPATAN


Ketika kita bertemu orang yang tepat untuk dicintai, Ketika kita berada di tempat pada saat yang tepat, Itulah kesempatan. Ketika kita bertemu dengan seseorang yang membuatmu tertarik, Itu bukan pilihan, itu kesempatan. Bertemu dalam suatu peristiwa bukanlah pilihan, Itupun adalah kesempatan.
Bila kita memutuskan untuk mencintai orang tersebut, Bahkan dengan segala kekurangannya, Itu bukan kesempatan, itu adalah pilihan. Ketika kita memilih untuk bersama dengan seseorang walau apapun yang terjadi, Itu adalah pilihan. Bahkan ketika kita menyedari bahawa masih banyak orang lain yang lebih menarik, lebih pandai, lebih kaya daripada pasanganmu dan kita tetap memilih untuk mencintainya, Itulah pilihan.
Perasaan cinta, simpati, tertarik, datang bagai kesempatan pada kita. Tetapi cinta sejati yang abadi adalah pilihan. Pilihan yang kita lakukan. "Nasib membawa kita bersama, tetapi tetap bergantung pada kita bagaimana membuat semuanya berhasil" Pasangan jiwa benar-benar ada. Dan bahkan sangat mungkin ada seseorang Yang diciptakan hanya untukmu. Tetapi tetap terpulang padamu untuk melakukan pilihan, apakah engkau ingin melakukan sesuatu untuk mendapatkannya, atau tidak... Kita mungkin kebetulan bertemu pasangan jiwa kita, tetapi mencintai dan tetap bersama pasangan jiwa kita, adalah pilihan yang harus kita lakukan. Kita ada di dunia bukan untuk mencari seseorang yang sempurna untuk dicintai TETAPI untuk belajar mencintai orang yang tidak sempurna dengan cara yang sempurna...
 2 ulasan:

 1. belajar mencintai orang yang tidak sempurna dengan cara yang sempurna..
  ayat yg cukup sempurna utk bercinta...
  cinta ciinta cinta.. perkara yg unik..
  singgah2 sini semula...
  thx for follow... saya nk follow balik..
  insyaallah saya akan selalu berkunjung di sini, smbil sumbang dana tgk iklan...
  salam perkenalan.

  BalasPadam
 2. Thanks Alieza Dayasari.. Salam perkenalan juga Sory lambat reply.. sy pn akan selalu kunjung blog anda.. sama2 kita membantu ekk..

  BalasPadam